Toerroeien

 

naamloos-6-2

Foto Harmen Westra, Ryptsjerker Vaart

Roeien is een sport zonder leeftijdsbeperkingen. Iedereen kan het, op zijn of haar eigen niveau, beoefenen. De jongste roeiers zijn rond de 10 en de oudste 80 jaar en soms nog wel ouder. Sommigen roeien puur voor de gezelligheid en maken korte tochtjes in en rond Leeuwarden. Anderen trainen frequenter en fanatieker om aan (langere) toertochten en wedstrijden mee te kunnen doen.

Vanuit de instructiegroep is het makkelijk om aansluiting te vinden bij een ploeg. Verder is de instuif ook een gezellig moment om steeds met verschillende mensen te roeien. De instuif is op maandagochtend om 10:30 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur, maar ook op andere wisselende momenten. Via Dorus van Hooff kun je je aanmelden voor de instuifplanner. Zie ledenlijst op het ledengedeelte van de website.
dsc01993
Voor verschillende categorieën worden er in het land tochten georganiseerd. LRV Wetterwille draagt zelf haar steentje bij door jaarlijks de Elfsteden Roeimarathon te organiseren.

Hou de nieuwsberichten op de site in de gaten voor informatie over toertochten die Wetterwille organiseert. De meeste tochten zijn geschikt voor elk niveau.
 

Doe mee aan een toertocht

De toercommissie van Wetterwille organseert regelmatig tochten voor de leden.
Wetterwille Toeragenda 2020

Friese toerkalender

De toercommissies van alle Friese roeiverenigingen hebben hebben ook dit jaar weer een Friese toerkalender 2020  opgesteld!
Het idee: iedere vereniging stelt een tocht open voor leden van de andere verenigingen. Op deze manier is een kalender 2020 gemaakt met leuke en bijzondere tochten. Wetterwille organiseerde bijvoorbeeld vorig jaar de Friese Eeuwtocht en in 2020 is dat "De hel van Friesland" in november.
Roeien buiten Friesland
Op de site van Toer vind je een verzameling toertochten en marathons in binnen- en buitenland.
Ook leden van Wetterwille organiseren soms zelf leuke tochten in het buitenland.

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13 in Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.n

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl

l