Toerroeien

 

naamloos-6-2

Foto Harmen Westra, Ryptsjerker Vaart

Roeien is een sport zonder leeftijdsbeperkingen. Iedereen kan het, op zijn of haar eigen niveau, beoefenen. De jongste roeiers zijn rond de 10 en de oudste 80 jaar en soms nog wel ouder. Sommigen roeien puur voor de gezelligheid en maken korte tochtjes in en rond Leeuwarden. Anderen trainen frequenter en fanatieker om aan (langere) toertochten en wedstrijden mee te kunnen doen.

Vanuit de instructiegroep is het makkelijk om aansluiting te vinden bij een ploeg. Verder is de instuif ook een gezellig moment om steeds met verschillende mensen te roeien. De instuif is op maandagochtend om 9.15 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur, maar ook op andere wisselende momenten, zoals in de zomer op woensdagavond om 19.00 uur. Via Dorus van Hooff kun je je aanmelden voor de instuifplanner. Kijk bij 'Leden zoeken leden' op het ledendeel voor contactgegevens.
dsc01993
Voor verschillende categorieën worden er in het land tochten georganiseerd. LRV Wetterwille draagt zelf haar steentje bij door jaarlijks de Elfsteden Roeimarathon te organiseren.

Hou de nieuwsberichten op de site in de gaten voor informatie over toertochten die Wetterwille organiseert. De meeste tochten zijn geschikt voor elk niveau. De eerstvolgende toertocht zou de Lichtjestocht op 9 december 2021 zijn echter deze is in verband met de recente Corona-maatregelen GEANNULEERD. Klik hier voor het programma.
 

Doe mee aan een toertocht

De toercommissie van Wetterwille organseert regelmatig tochten voor de leden. Klik hier voor de agenda van 2021.

Friese toerkalender

De toercommissies van alle Friese roeiverenigingen stellen jaarlijks een toerkalender op.
Het idee: iedere vereniging stelt een tocht open voor leden van de andere verenigingen. Op deze manier is een kalender 2020 gemaakt met leuke en bijzondere tochten. Wetterwille organiseerde bijvoorbeeld vorig jaar de Friese Eeuwtocht en in 2020 is dat "De hel van Friesland" in november.
Roeien buiten Friesland
Op de site van Toer vind je een verzameling toertochten en marathons in binnen- en buitenland.
Ook leden van Wetterwille organiseren soms zelf leuke tochten in het buitenland.

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl