Instructie

 

Roeien is een sport die de nodige oefening vereist. Zomaar in de boot stappen en weg roeien is er niet bij. Vandaar dat LRV Wetterwille open dagen organiseert voor mensen die met roeien kennis willen maken. Zij kunnen zich dan meteen inschrijven voor een aspirant lidmaatschap voor drie maanden. Aspirant leden volgen een instructieprogramma waarbij er wekelijks een keer instructie is. In de wintermaanden overdag door de week en in het weekend. In de zomermaanden wordt er lesgegeven op de avond.  In praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden. De nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. Ook komen de bijbehorende stuurcommando's en vaarregels aan de orde. De commando's en vaarregels zijn te vinden op onze website. Hier zien we vier beginnende roeiers met hun instructeur in het herfstzonnetje weg roeien.
instructie-paula

De instructie wordt afgerond met het afleggen van een roei- en een stuurexamen.

De instructie  is van 1 april tot 1 oktober op twee doordeweekse avonden, die in overleg worden vastgesteld. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om overdag les te krijgen. In de winterperiode vanaf 1 oktober tot 1 april is de instructie op zaterdag en soms bij voldoende belangstelling ook op een doordeweekse dag.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met de commissaris opleiding via gnidielpo.[antispam].@lrvwetterwille.nl instructie-jaap-t-k

Meer informatie

Belangrijke informatie over sturen, manoeuvreren en de exameneisen vind je in de volgende documenten.

Sturen en manoeuvreren: belangrijk voor je eigen veiligheid en voor het behoud van het materiaal!

Stuurcommando's

Exameneisen

Handboek instructie Wherry en c-boten

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl