Instructie

 


Roeien is een sport die de nodige oefening vereist. Zomaar in de boot stappen en weg roeien is er niet bij. Vandaar dat LRV Wetterwille open dagen organiseert voor mensen die met roeien kennis willen maken. Zij kunnen zich dan meteen inschrijven voor een instructieprogramma.  Dit instructieprogramma duurt 3 maanden, waarbij er wekelijks een keer instructie is. In praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden. De nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. Ook komen de bijbehorende stuurcommando's en vaarregels aan de orde. De commando's en vaarregels zijn te vinden op onze website. Hier zien we vier beginnende roeiers met hun instructeur in het herfstzonnetje weg roeien.


instructie-paula

De instructie wordt afgerond met het afleggen van een roei- en een stuurexamen. Hierna gaat het aspirant lidmaatschap over in een lidmaatschap. Het aspirant lidmaatschap is een mogelijkheid tot kennismaking met de sport en de mensen. Het is geen ballotage. Wetterwille staat open voor iedereen. 

De instructie is van 1 april tot 1 oktober op de dinsdag- en donderdagavond van 19.00 to 20.30 uur. In de winterperiode vanaf 1 oktober tot 1 april is de instructie op zaterdag en soms bij voldoende belangstelling ook op een doordeweekse dag.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met de commissaris opleiding via gnidielpo.[antispam].@lrvwetterwille.nl 

instructie-jaap-t-k

Instructie sturen en manoeuvreren

In deze powerpoint (klik op de titel 'Instructie sturen en manoeuvreren) vind je een uitgebreide instructie voor sturen en manoeuvreren. Van groot belang voor je eigen veiligheid en voor het behoud van het materiaal!

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13 in Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.n

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl

l