Zeer geslaagde Greidhoeketocht

 

Zeer geslaagde Greidhoeketocht

Geplaatst op 15-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Carla Loman

Afgelopen november moest de toercommissie met pijn in het hart deze geplande tocht annuleren. De weergoden waren Wetterwille toen niet gewillig, maar in de herkansing  zaterdag 13 april is dit meer dan goed gemaakt.

Naast de 7 roeiers van Wetterwille bestond de bemanning van de 2 C4 boten uit 1 roeister van Drachten en 2 roeisters uit Heerenveen. De laatste 2 zouden in Easterlittens afgelost worden door 2 mannelijke clubgenoten.

(tekst gaat verder onder de foto)

2024-04-13-ochtendgloren

In de ochtendgloren vertrokken we naar de Zwette. Ondanks het mooie weer was er weinig vaarverkeer op de route.  Bij de eerste stop aan de Zwette smaakten de  koffie en de elfstedenkoek ons bijzonder goed. Het was goed vertoeven bij de Dille, www.dedille.nl.  In het verleden stond hier nog een herberg met stallen voor de paarden van de trekschuiten. (tekst gaat verder onder de foto's)

2024-04-13-de-dille-1

2024-04-13-de-dille-2

Bij de vervolgetappe op de Zwette stond er een straffe wind en moest er nog krachtig doorgeroeid worden. De Greidhoeke kwam echt in zicht toen we de Bozumervaart in roeiden. Maar de wind, de scherpe bochten en  verscheidene bruggen vergden de nodige stuur en roeivaardigheden.
Bij Easterlittens werden we wederom door de toercommissie verrast met een lekkere en uitgebreide lunch in de sportkantine van het dorp. (tekst gaat verder onder de foto).

2024-04-13-lunch

Met voldoende energie verliep de laatste etappe over oa. de Bolswardertrekvaart ook heel vlot, ditmaal wel geholpen door de zuidwesten wind. De eerste boot kwam al om 15.30 bij de club aan. (tekst gaat verder onder de foto).

2024-04-13-onderweg

De roeiers hebben een geweldige dag gehad. We hebben genoten van een prachtig deel van Friesland inclusief alle vogelgebieden, waar je ook met de fiets niet kan komen. De afstand was voor de deelnemers goed te doen, mede door de beide goed gekozen tussenstops en door een geweldige begeleiding van Kees en Paulien. Toercommissie onze dank is groot voor de gesmeerde organisatie!
En een herhaling (ditmaal geen herkansing) zou zeker aan te bevelen zijn.


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl