Verslag Dauwtraptocht

 

Verslag Dauwtraptocht

Geplaatst op 04-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toecommissie

Over vroege, vreemde en blije vogels.

Om 06.00 uur staan ze alle elf, al dan niet gapend, op het vlot. De kanjers, Anne-Marie, Dick, Guido, Henk, Jaap, Karin, Katja, Kees, Margo, Miebeth en Nynke beginnen om 06.15 in 2 C tweeën en 1 C vier aan de dauwtrap roeitocht naar de molen in de Ryptsjekerpolder.

Het is een prachtige roei ochtend met eerst een matige oostenwind. Met de net opkomende zon is de ontwakende natuur prachtig om te zien en te beleven. Er is nog niet veel geluid, we horen bovenal het geluid van vogels. Even niet roeien, stil zijn en luisteren. Geweldig.

We steken vanaf de lage wal de Grote Wielen over. Er staat al best een aardige deining maar die neemt, als we de hoge wal benaderen, geleidelijk af en we varen verder over rustig water naar de molen. Het is een prachtig plaatje, de boten bij de molen in dat nog laagstaande zonnetje. Het is werkelijk genieten.

Op de terugweg varen we nog even een klein poeltje op om tussen de water- en de zangvogels in het riet, rond te dobberen en te luisteren. Volgens Miebeth kun je een vogel met een snor achter een naaimachine horen. Maar dat was niet goed begrepen. Het bleek een vogeltje te zijn, de “Snor”, die geluid maakt dat op een naaimachine lijkt. 

Op de verdere terugweg is de wind inmiddels flink toegenomen en hebben we op de Grote Wielen op het laatst een behoorlijk flinke deining, maar met de wind mee varen we snel naar beschutting met rustig water.

Op naar Wetterwille waar we ca 08.30 aankomen. Verbaasde gezichten op het vlot van roeiers die net willen gaan roeien en dachten er vroeg bij te zijn. Boten naar binnen gebracht en aanschuiven aan het ontbijt dat was verzorgd door Pauline en Hans. Veel dank daarvoor. De blije gezichten aan tafel vertellen het hele verhaal. Een puike roeiervaring. En het is duidelijk, deze roeiers kun je de kaas niet van het brood laten eten.

2022-04-23-dauwtraptocht-2

 

2022-04-23-dauwtraptocht-1


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl