Van Dijk-Beker weer in handen van Wetterwille!

 

Van Dijk-Beker weer in handen van Wetterwille!

Geplaatst op 02-10-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Pauline Everts

Roeivereniging De Dragt heeft een ruim jaar goed gepast op De van Dijk-beker. Een beker, opgedragen aan de familie Van Dijk; actieve Wetterwilianen die De Dragt bij de oprichting hebben ondersteund. Voorwaarden zijn o.a. dat de beker elk jaar wordt uitgewisseld, ín de boot wordt meegenomen en de route een rondje is.

Dus, via het Prinses Margrietkanaal, het Burgumermeer, de Leien en Opeinde, werden zaterdag 19 september een enthousiast gevulde C2 en C3 naar De Dragt geroeid. Mét beker! Bij Burgum werd koffie gedronken en de goed gevulde snacktas aangebroken.   

Wiebe Abma stond als kersverse nieuwe voorzitter van De Dragt samen met enkele leden van de beider verenigingen de boten op te wachten. Een heerlijke, zelfgemaakte mosterdsoep viel goed in de smaak.  

Wiebe overhandigde de beker aan Dick Krol; Dick is goed op de hoogte is van de ins en outs van de beker. Zo wist hij te vertellen dat Wetterwille de beker al eens na 2 weken opgehaald heeft omdat de vereniging erg aan de beker was gehecht: hij had namelijk al 3 (!) jaar bij Wetterwille gestaan.

De tocht terug, met 2 wissels in de boten, verliep even enthousiast, met stralend weer via De Veenhoop en Earnewald met een snack en theestop in Wartena.

De toercommissie van Wetterwille bedankt De Dragt voor de gastvrije ontvangst en zien hen graag volgend jaar in Leeuwarden op het vlot.

Hieronder een foto-impressie van deze mooie dag:

Rust in Burgum

1-rust-in-bergum

Aankomst in Drachten

2-aankomst-in-drachten

Lunch bij De Dragt

3-lunch-de-dragt

downloaden-1

 

Overhandiging van de Van Dijk Beker

downloaden

 

 


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl