Update Elfstedenroeimarathon 2021

 

Update Elfstedenroeimarathon 2021

Geplaatst op 20-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Elfstedenroeimarathoncommissie

Op dit moment is nog niet duidelijk of de Elfstedenroeimarathon op 14 en 15 mei a.s. kan plaatsvinden. Wat wel vaststaat: als er geen roei- en/of buitenevenementen mogen worden georganiseerd of er mag niet in C2-boten worden geroeid, dan kan de tocht op deze data niet doorgaan. Er wordt nog overwogen om de tocht dan te verplaatsen naar het weekend van 4 en 5 september. De inschrijving start 1 maart. Medio april zal definitief worden beslist of de tocht wel of niet doorgaat. Er komt in ieder geval in het voorjaar geen speciale skiff-editie.

De roeimarathon zal er dit jaar anders uit gaan zien als we wel toestemming krijgen om de tocht te organiseren:

  • We gaan het aantal deelnemers limiteren tot maximaal 60 ploegen of minder (afhankelijk van de dan geldende regels) 

  • De uitgeschreven nummers zullen worden beperkt tot de bijzondere categorieën: B en B6 en ploegen met 4 of 5 deelnemers (dus ploegen hebben een grootte van 3, 4, 5 of 6 personen). ECO-ploegen zijn van harte welkom.

  • We overwegen dat alle deelnemers, alle begeleiding, maar ook de gehele organisatie, een vaccinatiebewijs en/of negatieve Corona-test moeten kunnen overleggen.

  • De RIVM regels waaronder de 1,5 meter regel zullen moeten worden nageleefd en zal ook worden gehandhaafd. 

Uitgangspunt zal zijn dat iedere ploeg, maar ook de organisatie in zijn eigen bubbel de tocht gaat volbrengen. Contact tussen deelnemers onderling en de organisatie zullen zoveel mogelijk worden vermeden. 

De kantine en loods van Wetterwille zullen dit jaar niet worden geopend, de ploegen zullen zelfvoorzienend moeten worden en er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden noch een maaltijd worden aangeboden. 

Aankomst, klaar maken van de boten, keuring, captainsmeeting en start zal plaatsvinden in 3 tijdvakken. Elk team krijgt een eigen tijd en plek toegewezen om de boot vaarklaar te maken. Ploegen dienen direct na het opbouwen, de keuring en de captainsmeeting  op te roeien naar de Prinsentuin, waar ze direct gestart zullen worden. Er vindt dus geen gezamenlijke start plaats.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op met een ERM commissielid of stuur een mail naar ofni.[antispam].@elfstedenroeimaratrhon.nl

 Op deze manier hopen we dat de deelnemers ondanks alle beperkingen toch een zeer sportieve prestatie kunnen neerzetten en dat op een veilige en gezonde manier.

emmakade2


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl