Tocht naar Menaldum

 

Tocht naar Menaldum

Geplaatst op 17-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Zondag 6 oktober 2019 - Tocht naar Menaldum over nieuw roeiwater.

Tijdens de koffie bij Wetterwille met de gebruikelijke elfstedenkoek werd door drie creatieve handige mannen nog snel een stuurstoeltje geïmproviseerd voor de Elzeline II.


img-5579

Voor er gevaren kon worden, moest er eerst nog een stuurstoeltje geknutseld worden.
Bij de plaatselijke bakker werden we hartelijk verwelkomd en stond de tafel al voor ons gedekt. Hier hebben we lekker soep en broodjes gegeten. 

Met 12 mensen in vier C-tweeën roeiden we de tocht van plm. 35 km. over gedeeltelijk nieuw roeiwater. Met een omweg vanwege activiteiten bij de kanovereniging ging het met een stevige oostenwind in de rug over een ‘knobbelig’ kanaal naar de Zwette. Daar direct rechtsaf en door de smalle bochtige Boksumer Soal naar Deinum. Hier is onlangs een verbinding gemaakt met het Van Harinxmakanaal. Vervolgens via de Ballensvaart naar Menaldum.
img-5582
De terugweg - nu tegen de inmiddels nog meer aangetrokken wind - was tot het kanaal hetzelfde, maar vervolgens gingen we ter hoogte van Deinum linksaf en via Ritsumazijl over het Sylster Rak terug naar Leeuwarden. Onlangs is in het Bisschopsrak ter hoogte van de Schenkenschans de oude doorgang weer hersteld. Hierdoor is er weer mooi roeiwater beschikbaar gekomen.

Terug bij Wetterwille werd onder het genot van een lekker bakje de dag nog even doorgenomen.


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl