Skiff elfstedenroeimarathon

 

Skiff elfstedenroeimarathon

Geplaatst op 13-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hielke Hoekstra

Zaterdag 19 en zondag 20 september zullen twee ploegen een poging wagen om met een skiff de elfstedenroeimarathon in 24 uur te voltooien. De ploegen starten zaterdag om 11 uur bij Wetterwille en zullen via het Ouddeel/Alddiel naar Dokkum heen- en terugvaren om daarna door te varen naar Sneek, IJlst en Woudsend, alwaar overnacht zal worden.

De volgende ochtend zullen de grote meren en de overige steden worden beslecht en de ploegen worden zondag rond 17:30 weer terugverwacht op Wetterwille.

Beide ploegen bestaan uit vier zeer ervaren skiffeurs en welbekende marathonroeiers van Wetterwille, DDS, De Laak en Die Leythe. Deze trial, die wellicht een nieuwe categorie gaat worden op de volgende editie van de elfstedenroeimarathon, heeft diverse uitdagingen voor de deelnemers in petto. Zo zijn er een aantal lage en smalle bruggen bij Dokkum en Balk. Het Slotermeer, met zijn korte golfslag, kan een ware martelgang worden en ook de smalle Luts en bochtige vaarten van Stavoren naar Workum vergen alle techniek van de deelnemers.

Op de website van Wetterwille en de elfstedenroeimarathon zullen de boten te volgen zijn gedurende hun tocht langs de steden.

Namens de ERM-commissie, Hielke Hoekstra


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl