Rondje Froskepôlle 2024

 

Rondje Froskepôlle 2024

Geplaatst op 25-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Emma van der Haring

(met prachtige foto's van Giso van Essen)

Op 14 april 2024 vond de eerste jeugdwedstrijd van Noordoost-Nederland plaats bij ons op de vereniging, het rondje Froskepôlle. Een totaal van 18 ploegen bestaande uit 90 jeugdleden van 11 verschillende verenigingen lieten zich van hun beste kant zien. Onze eigen vereniging werd vertegenwoordigd door een 15-18 Mix Beginners team en een 10-12 C2 dagnummer.

Om half 10 gingen de eerste ploegen het water op water op om de 2,9 km af te leggen rond de Froskepôlle. Gedurende de ochtend nam de wind gestaag toe, wat het roeien op het kanaal aannemelijk zwaarder maakte.

2-c4-start

C4 start

 Toen alle ploegen het rondje hadden afgelegd, was het tijd voor de sprint in C2-en voor de vereniging. Vanaf het vlot tot de doeltjes van de Hydronauten, daar om een riem heen en weer terug tot het vlot.

3-c2-mieke-anton

Mieke en Anton

4-c2-ole-doutsen

Ole en Doutsen

5-c2-lois-lien

Lois en Lien

De wedstrijd verliep soepel en rond 2 uur zat de sprint er al weer op. De grote winnaar was ARC uit Assen, de Jongens 15-18 ploeg ging met “de Coupe de la Grenouille” voor het snelste rondje naar huis. Maar ook onze eigen ploegen hebben fantastische prestaties neergezet. De mix ploeg wist er in hun categorie met alle prijzen van door te gaan. Het 10-12 dagnummer behaalde een mooie tweede plaats.

6-starter-duim-katinka-caroline

 Katinka en Caroline

De andere uitslagen zijn hier te vinden.

De foto’s door Giso van Essen zijn hier te vinden.


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl