Roeitocht met de Avontuur

 

Roeitocht met de Avontuur

Geplaatst op 03-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sita Hofstra

Van 20-27 augustus voeren we met acht roeiers in twee wherries door Nederland. Het grootste deel roeiend, een ander deel in en op voormalig vrachtschip Avontuur (zie Schip Avontuur)

Vanuit Leeuwarden roeiden we via Warten, de Veenhoop en de Wide Ie naar Akkrum. Daar sjouwden we alles aan boord van de Avontuur, inclusief de wherries. Met de Avontuur voeren we via Lemmer het IJsselmeer over, naar Muiden. 

wherries-op-de-avontuur

 

Wie wilde, mocht onder begeleiding even sturen.

saskia-stuurt

 

Vanaf Muiden roeiden we over de Vecht naar Nederhorst den Berg. Vanaf daar weer verder over de Vecht. We genoten onderweg van prachtige optrekjes. 

optrekje-aan-de-vecht

 

nog-een-optrekje-aan-de-vecht

 

Bij Loenen aan de Vecht gingen we weer noordwaarts, via de Gein naar Abcoude. De stille wateren van de Gein waren ook prachtig. 

stille-wateren-van-de-gein

 

Via de Angstel roeiden we naar Amsterdam, waar de Avontuur een mooie ligplek aan de Amstel vond. Aan boord van de Avontuur konden we lekker douchen, koken, eten en spelletjes doen. 

ontbijt-aan-boord-van-de-avontuur

  

Een rondje over de Amsterdamse grachten was erg leuk. 

magere-brug

 

Bij Roeicentrum Berlagebrug konden we ontspannen aanleggen om een drankje te halen in Café Hesp, boodschappen te doen en natuurlijk even te zwemmen bij het stadsstrand aan de Amstel. 

roeicentrum-berlagebrug

 

We verlieten Amsterdam via de Amstel en roeiden naar het zuidwesten, naar het Braassemermeer bij Roelofarendsveen. Midden op het meer vond de Avontuur een prachtige ankerplek. Het aanleggen en uitstappen was voor de roeiers een mooie uitdaging! 

aanleggen-op-het-braassemermeer

 

zuiderplas-aan-de-avontuur

  

Vanaf het Braassemermeer roeiden we via de Wijde Aa westwaarts naar de Oude Rijn. In Leiden roeiden we de singels rond en aten we een pannenkoek in het centrum. Bij Warmond op ’t Joppe overnachtten we op de Avontuur. Via de Ringvaart roeiden we noordwaarts tot aan RV Het Spaarne, waar de Avontuur ons met de wherries weer aan boord nam.

de-avontuur-bij-het-spaarne

  

Via Buitenspaarne, IJ, Markermeer en IJsselmeer voeren we weer terug naar Lemmer en Akkrum. We hebben een prachtige roeiweek gehad, met dank aan de mensen van de Avontuur: schipper Odet en haar scheepsmaten Bob en Marco, en met dank aan onze helpers op de wal: Sjoerd en Guido.

 

Anke, Dick, Herman, Karin, John, Ronald, Saskia en Sita


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl