Roeimaaltijd XL 8 maart 2024

 

Roeimaaltijd XL 8 maart 2024

Geplaatst op 12-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kitty Linssen

Dineren, met als toetje een flim.

Op vrijdag 8 maart stapte ik voor 18.00 uur de bar binnen. Direct werd mijn neus aangenaam geprikkeld door de heerlijke geuren die uit de dampende pannen omhoog borrelden.

In de keuken heerste er een ontspannen bedrijvigheid, teweeg gebracht door Anneke, Caroline, Roelie, Veronique en Katinka. Ik zag stijlvol gedekte tafels en ik hoorde een sfeervol muziekje op de achtergrond. De bar was omgetoverd tot een heus restaurant. Feestelijk werd ik ontvangen met een amuse van rauwe ham en tomaat. Zelfs een vegetariër kon de verleiding niet weerstaan en ging overstag.

Anneke gekleed als echte kokkin maakte het menu bekend en benadrukte dat er geen enkel pakje of blikje aan te pas was gekomen. We begonnen met een verse tomatensoep, gevolgd door een heerlijke paddenstoelenrisotto begeleid met verfijnde caprese-spiesjes. Daarbij natuurlijk een passende wijn. Als dessert werd er een tiramisu opgediend. Wat een topper was dit ook. Ik zag leden die zelfs voor een 2e toetje gingen. Het diner werd afgesloten met koffie of thee. Om het culinaire gevoel nog even vast te houden, startte Arjan Bosscha de film “Eden” uit 2006. Het was een romantische, aandoenlijke film over een corpulente, excentrieke chef de cuisine.

Dankjewel lieve keukenprinsessen, alle helpers en Arjan Bosscha namens alle 28 gasten die jullie een fanatische avond hebben bezorgd. Het was echt een avondje uit dat smaakt naar meer.

Gelukkig is de volgende Roeimaaltijd dan ook al op vrijdag 12 april. 


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl