Roeien in gestuurde C2 en C4 onder voorwaarden per 1 juni weer toegestaan

 

Roeien in gestuurde C2 en C4 onder voorwaarden per 1 juni weer toegestaan

Geplaatst op 30-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

De roeimogelijkheden worden per 1 juni verder uitgebreid! We hebben per die datum ook toestemming om te roeien in gestuurde C2- en C4-boten met een halve bezetting. Uiteraard onder voorwaarden. Dat zijn:

-        een “gezondheidscheck”

-        roeien in een vaste ploeg

-        onderweg niet wisselen

-        vaarverbod bij windkracht 5 of meer

-        instuif roeien is niet mogelijk.

Roeien met een halve bezetting is zwaarder dan normaal. Het stuurt ook anders en de boot is bovendien windgevoeliger. Dit is belangrijk om je te realiseren als je op deze manier gaat roeien. In verband met het tillen van de boot is het handig om met twee ploegen op hetzelfde tijdstip te gaan roeien.

Het Veiligheidsprotocol is met het oog op deze uitbreiding aangevuld. Klik hier voor het aangepaste protocol. Het protocol is verder ongewijzigd gebleven. Dit betekent dat voor het roeien in eenpersoonsboten en met een huisgenoot in een dubbel 2 nog steeds de bestaande regels gelden. Het is belangrijk dat alle regels goed worden nageleefd, want we willen de toestemming die we nu hebben van de gemeente uiteraard niet verspelen. Lees het aangepaste protocol daarom zorgvuldig door en handel ernaar.

 

 

 

 

 


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl