Heen en weer naar Jorwert

 

Heen en weer naar Jorwert

Geplaatst op 15-08-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Karin de Ruijsscher

Op 14 augustus was er voor de tweede keer dit jaar een toertocht. 15 roeiers stonden om 10 uur klaar op het vlot om in 3 c4-en naar Jorwert te roeien.

Het leek zo eenvoudig: velen van ons waren daar immers wel eerder naar toe geroeid. Maar Dorus gaf een uitgebreide toelichting betreffende de route. Er waren namelijk nogal wat handicaps! Jorwert is momenteel nauwelijks over het water bereikbaar vanwege de met waterplanten volgegroeide vaarten. Gelukkig had Giny die in Jorwert woont, dit tijdig gesignaleerd, een sluiproute bedacht en het "overpad" geregeld.

2eb4d363-0f55-487e-adbc-ce90d70565ae

Bij vertrek stuitten we op collega-roeiers van Epsilon, die hun eerste wissel- en sanitaire stop bij ons hadden gepland. Een drukte van jewelste dus voor en rond het vlot.

 img-9475-2

De Wielster Feart bij Bears

De harde wind, het ploeteren  in de Wielsterfeart en de alternatieve aanlegplek  zorgden er voor dat we pas 13.30 uur aankwamen bij de alternatieve aanlegplek waar nogal geïmproviseerd moest worden!

3e145b4c-b445-44c4-b06e-0e7142707ae9

Via een boerenerf bereikten we Het Wapen van Baarderadeel waar we gastvrij werden onthaald met soep en broodjes.Er werd even bij stilgestaan dat het wel bijzonder was om zo met elkaar samen te zijn in een kleine ruimte. Voor sommigen was dit weer een eerste keer na het lange coronajaar. Hiermee markeerde deze toertocht ook een overgang naar weer een wat normalere (roei)tijd.

img-9485

Vanwege het tijdverlies gingen we er na de groepsfoto weer snel vandoor. Opnieuw de wandeling over het koeienpad, de koeienvlaaien vermijdend (wat soms niet lukte) en al manouvrerend de boten weer te water.

img-9489

 Met toestemming van de boer gingen we weer hink-stap-sprong over het koeienpad naar de boten

Wie nu dacht dat de terugweg een eitje zou zijn: met 2 vingers in de neus met de wind mee in no time naar Wetterwille, die kwam bedrogen uit: er wachtte nog een zeer woeilg kanaal! En als sluitstuk had de toercommissie bedacht dat we voor het aquaduct bakboord uit gingen om een uitdagend stuk sloepenroute mee te pakken. Al peddelend, soms weer even roeiend en met veel uitstapjes aan lager wal, kwamen we uiteindelijk allemaal ongeschonden aan op de Potmarge om vervolgens de laatse etappe naar Wetterwille te roeien, waar we goed 17 uur aankwamen. Bijna vergaten we, de riemen schoon te maken.... corona was even heel ver weg dankzij deze heerlijke toertocht.

 


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl