Gunnar Nederlands Kampioen J18 4x

Geplaatst op 24-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Dede de Haan

Op het NK Groot Junioren/Westelijke Regatta startten afgelopen weekend vier jeugdleden van Wetterwille: Femke Volkers, Bjorn Bakker, Gunnar van den Hoogen en Vera Meijerhof.

Femke startte, als enige van Wetterwille, in twee verschillende nummers: de M18 2x op zaterdag, en de M18 4x op zondag.

Op zaterdag startte ze met Silke Folkertsma van De Hunze in de M18 2x. Er waren veel inschrijvingen voor dit nummer! Daarom startten ze bij dit nummer met time-trials. Hierin werden Femke en Silke 23ste, wat een plek in de C-finale opleverde. Dit was een spannende finale: tot de 1000 meter lagen ze 1ste! Helaas stoomden de andere ploegen toen op en eindigden Femke en Silke uiteindelijk op de 3de plek in de C-finale, met een miniem verschil van 0,6 seconden met nummer 2. De nationaal kampioenen in de M18 2x waren de meiden die in de WK-selectie zitten.

Bjorn werd fantastisch 1ste in het J16 1x nationaal kampioenschap, zoals beschreven in het vorige nieuwsbericht, en het sluitstuk van de zaterdag was de finale van de J18 4x.

Hieraan deed Gunnar van den Hoogen mee, in een combi met Tijn Lubbert van De Hunze, Edward den Beer Poortugael van Viking en Gianni Perotti van Willem III. Deze 4x had nog niet eerder met elkaar geroeid, maar er werd wel wat van ze verwacht: ze zitten immers in de WK-selectie voor het WK junioren roeien in Plovdiv, Bulgarije, in augustus. Gelukkig konden ze de verwachtingen prima waar maken: ze sloegen een groot gat met de tegenstanders en wonnen met twee bootlengtes verschil, in een tijd van 6:04,89. Het was een prachtige race, en Gunnar is dus samen met zijn ploeggenoten Nationaal Kampioen in de J18 4x! Gunnar, gefeliciteerd met deze fantastische prestatie.

Vera Meijerhof zou in eerste instantie ook starten op de zaterdag, in de M18 8+, maar dat ging niet door omdat er maar één inschrijving was voor dit nummer. Helaas! Gelukkig kon Vera op zondag wel starten, in de M18 4-. Hier werd ze met een combi van meiden van de Alkmaarsche, Hemus en Tromp 2de – jammergenoeg waren er voor dit veld maar twee inschrijvingen.

Ook Femke startte weer op zondag, in het M18 4x-veld. In deze categorie waren er twee voorwedstrijden, en Femke en de Hunzemeiden met wie ze combineerde roeiden zich netjes naar de A-finale! In de A-finale werden ze 5de. Ze hebben zich enorm kranig geweerd: in het zwaarste stuk van de wedstrijd, de 3de 500 meter, roeiden ze zich van de 5de naar de 3de plaats en hadden op dat stuk van de wedstrijd veruit de snelste 500 meter-tijd. Helaas was het kruit toen enigszins verschoten en ging de laatste 500 meter niet meer zo snel. Ook in dit nummer werden de meiden uit de WK-selectie nationaal kampioen.