Lichtjestocht met 24 roeiers en 50 oliebollen

 

Lichtjestocht met 24 roeiers en 50 oliebollen

Geplaatst op 28-12-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jorn en Sil

 

De Lichtjestocht: “En wat vonden de studenten ervan?”

 

Dit jaar bracht na twee jaar afwezigheid de betoverende lichtjestocht weer wat magie in onze roeivereniging, LRV Wetterwille.

4-lichtjestocht-voorbereiding

1-lichtjestocht-te-water

 

Een hoogtepunt was de deelname van een enthousiast studententeam, dat met volle trots een C4-boot vulde. Hoewel er nog weinig ervaring in de boot zat begonnen we dapper aan de tocht over het donkere decor van de Potmarge, waar we onder meerdere bruggetjes door manoeuvreerden.

6-lichtjestochtt-mooie-stad

 

Bij aankomst in de stad hadden de andere boten al gewisseld, en na een korte stop hebben we onze weg vervolgd naar de Harmonie om vanaf daar de binnenstad binnen te varen. Hier wachtten uitdagende, prachtig verlichte bruggen op ons, waardoor roeien een ware kunst werd. Ondanks de uitdagingen namen we de tijd om rustig door het centrum te navigeren, waar een muziekensemble een extra dimensie toevoegde aan de ervaring.

Na dit smalle gedeelte wachtten we geduldig op een boot die achter ons lag. Tijdens het wachten raakten we in gesprek met iemand die kunstzinnig bezig was, Rein de Vries. Hij heeft zijn atelier aan de Oldegalieën in Leeuwarden en vertelde dat hij ook wel roeiboten van Wetterwille op het doek had staan. Een onverwachte en gezellige ontmoeting die de wachttijd op een aangename manier vulde.

Na deze smalle doorgangen was het tijd om langs de schilderachtige Prinsentuin terug te roeien naar LRV Wetterwille. Hoewel er wat afstand was ontstaan tussen de boten door het wachten, werden de lichtjes van de boten voor ons langzaam zichtbaar dankzij onze doorzettingsvermogen en het intensieve binnen trainen op de ergometer van de afgelopen tijd. Een mooie terugkeer van de lichtjestocht die het teamgevoel en roeipassie bij de studenten van Wetterwille weer tot uiting liet komen en waarbij we dit met een groot aantal leden konden delen. We sloten gezellig af met een heerlijke chocomel en verse oliebollen.

7-lichtjestocht-oliebollen

Een geslaagd succes!

 


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl