Instructieavond voor instructeurs; een impressie

 

Instructieavond voor instructeurs; een impressie

Geplaatst op 11-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Susan van der Laan

 

Beter kijken beter zien… en dan 

4 laptops, 4 filmpjes, 16 instructeurs/ examinatoren en Theo vd Broek. Op het moment dat je roeibeelden vertraagd afspeelt zie je zoveel meer, handen niet bij elkaar, een ongelijke inpik, uitpik of klippen en draaien. Het is vergelijkbaar met zo’n spiegeltje in de badkamer dat vergroot zodat je alle mee-eters, snorharen, adertjes en vlekken goed ziet. Zo ook de vertraagfunctie van het Kinovea programma.

img-9787

De opdracht was per groepje eerst “horizontaal” te kijken dus de ploeg als geheel maar ook de voor achterwaartse beweging van het individu en daarna verticaal zoals  ruginzet en riemhoogte. Er was eigenlijk geen roeier die alles perfect deed.

img-9790

 

Maar wat doe je als instructeur daarna met je waarneming. Bij de C4 was het advies zet ze in 2 C2’s, bij de dubbeltwee moest van plek gewisseld worden, bij nr 3 moet het voetenbord flink omlaag en stopje 1,2 of 3 zijn altijd nuttig. Dan blijkt dat de meeste kennis wel op de vereniging aanwezig is maar verspreid over meerdere mensen en dat ieder voor zich zo zijn specialiteit heeft.

img-9789

Met elkaar kijken en praten over roeien schept een band en meer plezier in deze geweldige sport.

img-9791


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl