Head of the River 2024

 

Head of the River 2024

Geplaatst op 12-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: John van Rooij

De Friesland Acht toont vormbehoud

Op 9 maart werd door een team van Wetterwille/Epsilon, de ”Friesland Acht” deelgenomen aan de jaarlijkse Head of the River Amstel (de “Head”). De Head is een internationale roeiwedstrijd op de Amstel. De start is in Ouderkerk en na 8 roeikilometers wordt gefinished in Amsterdam. De boot die het snelst is, wint. Uiteraard worden boten ingedeeld in verschillende categorieën (boottype en gemiddelde leeftijd van de roeiers).

Onze Grutte Saechbek werd, evenals vorig jaar, weer geroeid door dezelfde combinatie van Wetterwille en Epsilon, te weten: Frits Foekema (Epsilon, 8), Peter Vogelaar (7), Wieger van Eyck van Heslinga (6), Gjalt de Haan (5), Werner Niemeyer (4), Peter Visser (3),  Jeroen Linssen (2) en John van Rooij (1).

De Friesland Acht is weliswaar niet onder de 30 minuten geëindigd maar de eindtijd (30 minuten en 39 seconden) komt in de buurt van het ploegrecord van vorig jaar (30 minuten en 22 seconden). Daarmee toont de Acht in ieder geval vormbehoud. De indruk, ook die van de fans, is niettemin dat de ploeg er technisch op vooruit is gegaan. Deze vooruitgang is ongetwijfeld mede te danken aan de uitstekende coaching van Nynke van der Veen (Epsilon). Het sturen door de vaste stuurvrouw Suzan van der Laan was fenomenaal. Als deze ontwikkeling zich voortzet zal het volgend jaar ongetwijfeld wèl lukken het record te verbeteren.

90760ec6-e297-44b9-be91-7eefef7655f7

Opriggeren boot bij RIC

Het zonnetje komt door!


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl