Gunnar geselecteerd voor WK-selectie

 

Gunnar geselecteerd voor WK-selectie

Geplaatst op 11-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Dede de Haan

Afgelopen weekend, 5 en 6 juni, waren de selectiewedstrijden voor het WK junioren op de Bosbaan. Van de 14 jongens die sinds het NK afgelopen april in de voorlopige WK-selectie zaten, zouden er 7 geselecteerd worden om door te trainen voor het WK junioren dat van 11 tm 15 augustus plaatsvindt in Plovdiv, Bulgarije. De bond wil een skiff, een dubbelvier en een dubbeltwee uitzenden naar Plovdiv.

Gunnar van den Hoogen, die pas in mei 2019 lid werd van Wetterwille en in september 2019 in training ging onder leiding van Jehannes de Boer, wordt sinds september 2020 door Dennis Dooren gecoacht. Dennis heeft zelf in 1977 zilver gehaald op het WK in de dubbeltwee en hij is een erg goede, ervaren coach: hij heeft meerdere roeiers naar een WK gecoacht, waaronder Jan-Douwe de Boer die aan het WK junioren van 2016 deelnam.

Gunnar zat, door zijn goede resultaat op het NK (zijn eerste 2K-wedstrijd ooit) al in de voorlopige WK-selectie, en afgelopen zondagmiddag kreeg hij te horen dat hij in de definitieve WK-selectie zit! Hij is ook geslaagd voor z'n HAVO-examen, dus hij heeft nu voldoende tijd om te trainen.  

 

gunnar


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl