Groningers oppermachtig in Boatrace

 

Groningers oppermachtig in Boatrace

Geplaatst op 10-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ernst Janssen

Zondag 25 september is op het Nieuwe Kanaal (Emmakade) de Boatrace geroeid. Met prachtig, zonnig weer streden de roeiers van Groningen, Assen en Leeuwarden om de wisselbokaal. Om 13.00 uur werd door wethouder sport Gijs Jacobse de eerste race gestart: de dames acht van de Groninger roeivereniging De Hunze tegen de Leeuwarder Epsilon/Wetterwille acht. (tekst gaat verder onder de foto)

lrv-wetterwille-boatrace-2022-humphrey-paap-3000x2000px-8-van-11

Die race wonnen de Groningers en ook in de volgende races waren zij oppermachtig. Zowel in de dames acht, de heren acht als in de C-4 klasse. “We hadden ons ook goed voorbereid op deze wedstrijd”, aldus Renze Rispens, de wedstrijdcommissaris van de Groningers. De roeiers van ARC uit Assen konden nog de meeste weerstand bieden tegen de Groningers. Overall werden zij zowel bij de dames als de heren tweede. De Leeuwarders, die in 2019 nog de laatste Boatrace gewonnen hadden moesten nu genoegen nemen met de derde plaats.  (tekst gaat verder onder de foto).

lrv-wetterwille-boatrace-2022-humphrey-paap-3000x2000px-3-van-11

Het was een mooi roeispektakel georganiseerd door Wetterwille en daarbij ondersteund door de Stichting Praamvaren en Greenjoy. Edwin Kedde, de teamcaptain van ARC: “Wij doen graag volgend jaar weer mee om revanche te nemen”. Die mogelijkheid komt er vast, volgens wedstrijdleider van Wetterwille Ernst Janssen:  “Hier moeten we een jaarlijkse traditie van maken”.

lrv-wetterwille-boatrace-2022-humphrey-paap-3000x2000px-9-van-11


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl