Goede Prestaties op het NK Klein

 

Goede Prestaties op het NK Klein

Geplaatst op 21-04-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Didier Siezoo

Afgelopen weekend was het NK Klein, hier was Wetterwille goed vertegenwoordigd door wel 4 roeiers. De zaterdag waaide het hard, waardoor er veel golven waren op de wedstrijdbaan. Als eerste mochten Bjorn Bakker & Gunnar van den Hoogen van start.

Bjorn werd 31ste, ongeveer anderhalve seconde te weinig voor de kwartfinale. Hij mocht later nog de F-finale starten en is daar eerste geworden met een ruime voorsprong. Dit was een geweldige prestatie, want hij is nog maar 15 jaar en roeit tegen jongens van 18.

Gunnar werd in de time-trial 6de en mocht daarna de kwartfinale starten. In de kwartfinale werd hij 3de met een mooie voorsprong op de nummer 4, hierdoor mocht hij zondag naar de halve finale.

gunnar-nk-klein

Zaterdag middag mocht Femke Volkers haar eerste wedstrijd in de skiff starten, in de time-trials werd ze 29ste en mocht daardoor naar de E-finale. In de E-finale werd ze 2de, nog voor 2 meiden die in de time-trial sneller waren. Een geweldige prestatie voor de eerste wedstrijd.

En als laatste op zaterdag mocht Rosalie Torensma van start, in haar time-trial werd ze heel knap 18de en ze mocht door naar de kwartfinale. Daar moest ze het opnemen tegen onder andere Roos Rooijakkers, haar roeimaatje met wie ze in de dubbeltwee al enkele wedstrijden had gewonnen & Lisa Scheenaard, die vorige week op het EK in Varese nog naast de medailles greep. In die kwartfinale werd ze 5de en kwalificeerde ze zich voor de C-finale op de zondag.

rosalie-nk-klein

Op zondag was de wind gaan liggen en werden de omstandigheden op de Willem-Alexanderbaan een stuk beter, Gunnar mocht weer vroeg op de ochtend zijn halve finale starten. Hier heeft hij alles gegeven en kwam hij na een geweldige eindsprint als 4de over de finish, net niet genoeg om zich voor de A-finale te plaatsen. In de B-finale is hij nog 6de geworden, wat een geweldige prestatie is voor zijn eerste 2km wedstrijd.

Rosalie startte zondagmiddag nog de C-finale. Na een rustige start lag ze op 500 meter laatste in haar finale, maar op het 1000 meterpunt had ze al haar tegenstanders alweer ingehaald. Hierna heeft ze haar voorsprong niet meer uit handen gegeven en is ze uiteindelijk 13de op het NK geworden.

Als vereniging mogen we trots zijn op onze roeiers en de geweldige prestaties die ze hebben geleverd afgelopen weekend. Laten we hopen dat ze snel weer een wedstrijd kunnen starten.


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl