Björn in actie (Große Bremer Ruderregatta en de ZRB)

 

Björn in actie (Große Bremer Ruderregatta en de ZRB)

Geplaatst op 19-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Halbe Bakker

Björn Bakker was deze maand weer erg succesvol in de dubbelvier en skiff. In dit verslag lees je er meer over.

Het is vrijdag 6 mei wanneer Björn met zijn roeivrienden uit Assen en Groningen vertrekt naar Bremen. Zaterdag zullen zij eerst starten in de J18 dubbelvier waarna Björn in zijn eigen skiff stapt om het op te nemen tegen een internationaal veld. De eerste wedstrijd loopt voorspoedig en al snel wordt het veld op een ruime achterstand gezet. De jongens zetten de heat van 1500m om in blik!

53a26c52-e1aa-465f-ad1b-0a444397740b

Daarna is het aan Björn zelf om te laten zien wat hij kan. Hij vaart tegen een veld bestaande uit 3 Duitse jongens en Lysandros van de Hunze. Het was een spannende strijd waarbij Björn aan het langste eind trok. Nogmaals blik!

a9153baa-7762-473f-97f5-7d1fdeacef18

Zondag verloopt ook voorspoedig, de dubbelvier van Björn vaart een machtige heat alleen wordt deze abrupt onderbroken omdat er een skiff in hun wedstrijdbaan ligt. Na de heat te hebben overgevaren kregen ze nogmaals blik omgehangen. Björn had geen tijd om te herstellen van de heat en stapte direct in zijn skiff om nog een keer de strijd aan te gaan. Het was duidelijk dat Björn zijn energie al grotendeels had verbruikt in de voorgaande heats maar werd desondanks toch nog tweede.

photo-2022-05-07-14-55-04

Zondag 15 mei vroeg vertrokken naar de Beekse Bergen voor de ZRB. Huub (coach van Björn) had de skiff al opgeriggerd waardoor Björn direct op kon roeien naar de start. Na een korte warming-up lag hij aan de start voor de 2K wedstrijd. Na een snelle start, waarbij hij tot het 500m bord gelijk opging met Max Driessen uit Naarden, was het wederom Björn die met zijn technisch goede roeien gestaag afstand nam van het gehele veld. Uiteindelijk finishte hij met een snelste tijd van 7:26,42 en kon zo weer blik meenemen naar Leeuwarden. 
bjorn2

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl