Afscheidsgroet van Jan Pieter Bood

 

Afscheidsgroet van Jan Pieter Bood

Geplaatst op 30-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Jan Pieter Bood neemt binnenkort afscheid van Wetterwille. Hij heeft een afscheidsbrief voor alle leden van de vereniging geschreven, waarvan de tekst hieronder is opgenomen.

Beste leden van Wetterwille,

Na een 13,5 jarig verblijf in Friesland (Aldtsjerk), waarvan ik ca 10 jaar lid van Wetterwille ben geweest, ga ik in juli met het gezin (terug) naar de Randstad en zal ik ook Weterwille verlaten.

Toen wij circa 10 jaar geleden met de "Fryslan 8" (bestaande uit 8 heeren in midlife crisis en 1 dame (crisis onbekend)) begonnen, voorzagen wij een grootse toekomst voor de ploeg, getuige ook de zelf-gekozen ploegnaam.

Of we dat helemaal hebben waargemaakt weet ik niet, wel heeft de ploeg in het eerste jaar van deelname aan de Head of the River – als de leeftijd van de toenmalige boot zou zijn meegewogen als extra handicap – een heroïsche prestatie geleverd, door überhaupt en niet als laatste, te finishen! (Met bovendien één ploeggenoot die gedurende de laatste kilometers één been buitenboord had hangen!) Later werden de prestaties van de ploeg, mede door nieuw selectiebeleid waarbij ergometerscores plotseling belangrijker werden dan de vraag of je een goede mop kon vertellen, ook in absolute zin veel beter. Ik was toen al afgehaakt en vond uiteindelijk een plekje in de "Vogelaar-8", waar ik de afgelopen periode in heb doorgebracht.

Bij al mijn bezoeken aan de vereniging heb ik bijzonder genoten van de speciale sfeer die daar altijd hing. Het was altijd een groot plezier om op het vlonder, in de loods of in de kantine (of in de boot) met medeleden te praten over het roeien, het weer, of gewoon onzin uit te wisselen. De lach en het plezier lagen altijd dicht onder de soms strenge en soms ook minder goed begrijpelijke regels of uiteenzettingen waarmee ik geregeld werd geconfronteerd. Heerlijk, deze enthousiaste en soms tegen het sektarisme aanliggende cultuur, waar iedereen zichzelf kan zijn en respect voor mens, materiaal en natuur centraal staat.

Ik wil een ieder binnen de vereniging met wie ik de afgelopen jaren van doen heb gehad zeer hartelijk danken voor de warme, belangstellende en vaak ook zeer karakteristieke wijze waarop ik ben bejegend en voor het plezier wat wij hebben gehad.

Wie weet komen wij elkaar nog eens tegen bij bijvoorbeeld een wedstrijd, of tijdens de Elfsteden-roeimarathon.

Met hartelijke roeiersgroet,

Jan Pieter Bood.


LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl