Roeien

 

Iedereen kan roeien


Van oorsprong is roeien een studentensport. Tegenwoordig zijn de 'burgers' echter ver in de meerderheid. Ook bij LRV Wetterwille dat een kleine tweehonderd leden telt. De leeftijd loopt uiteen van 10 tot ver in de 80.
Roeien kan dan ook iedereen op zijn of haar eigen niveau beoefenen. Zo vaak men wil. Alleen of in teamverband. Als toerroeier, gezelligheids- of wedstrijdroeier. Maar net wat je wilt.
Naast burgers telt de vereniging ook studenten- en jeugdleden. Zij kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van alles wat de vereniging biedt. Daarnaast organiseren ze eigen activiteiten, waaronder gezamenlijk trainen, eten en wedstrijden bezoeken.

Wat is roeien


Iedereen heeft weleens in een roeiboot gezeten en aan de riemen getrokken. Meestal zal dat echter een 'roeiboot' met een vaste bank zijn geweest, zodat er alleen met de armen, buik en rug wordt geroeid.
Roeien bij een roeivereniging betekent echter roeien met een bankje dat op slidings heen en weer beweegt. Hierdoor gebruik je als roeier niet alleen je rug, buik en armen, maar vooral je benen. Al roeiend train je dus veel spieren. En dat op een geheel natuurlijke en gezonde manier.

Wanneer roeien?


Roeien kun je het hele jaar doen, behalve als het vriest en mistig is. De 'fanatieke' roeiers houden dan hun conditie op peil op een van de acht ergometers (roeimachines) die in het krachthonk staan opgesteld.
Verder kan er dus het jaar rond, tussen zonsopkomst en -ondergang, worden geroeid. Je krijgt het niet koud omdat je continu in beweging bent en veel spieren gebruikt.

Alleen of samen?


Roeien kan je alleen doen in een skiff of op de ergometer, maar ook met anderen in bijvoorbeeld een ongestuurde dubbel 2 of een gestuurde twee, vier of acht.

Scullen of boordroeien?


Scullen is roeien met 2 riemen.
Boordroeien doe je met 1 riem.
Beide kun je leren bij Wetterwille!

Meer dan roeien


Naast de inspanning biedt roeien ook ontspanning en gezelligheid. Je leert nieuwe mensen kennen en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Zo zorgen de leden er zelf voor dat het clubhuis en de vloot worden onderhouden en draait men bij toerbeurt bardienst. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd als een nieuwjaarsborrel, zomerbarbecue en toertochten in binnen- en buitenland.

LRV WETTERWILLE

Avondsterweg 13

8938 AK Leeuwarden

Bank: NL88 INGB 0000 8502 90

MAIL ONS

Voor algemene informatie: taairaterces.[antispam].@lrvwetterwille.nl

Voor content voor de website: eitcaderbew.[antispam].@lrvwetterwille.nl